Rebaixats fins al 4% l’IVA de compreses, tampons i productes d’higiene femenina

El Govern espanyol també reduirà el gravamen dels preservatius i anticonceptius no medicinals


El Govern espanyol inclou en el paquet per combatre la inflació la rebaixa l'IVA del 10% al 4% per compreses, tampons i productes d'higiene femenina d'ús habitual, una reivindicació històrica del moviment feminista.

Aquest impost indirecte també es reduirà en els preservatius i anticonceptius no medicinals. “Són productes essencials i no luxes”, ha dit la vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, en un missatge a Twitter.

Les mesures suposaran un estalvi de 24 milions d’euros i formen part d’un pla per rebaixar impostos de manera selectiva per les rendes baixes, mitjanes, pimes i autònoms i alhora, incrementar la pressió fiscal als grans patrimonis i empreses.

La ministra de Drets Socials, Ione Belarra, s’ha mostrat “especialment satisfeta” perquè la rebaixa de l’IVA de compreses i tampons s’hagi inclòs en el paquet. “Una injustícia, la de la taxa rosa, que les dones, especialment les més precàries, porten massa temps suportant”, ha dit Belarra en un missatge a les xarxes socials.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article