Educació envia instruccions als centres per a la incorporació de docents per la reducció de l’hora lectiva

El document detalla els aspectes que cal garantir, les propostes organitzatives i què es pot demanar a les plantilles


El Departament d’Educació ha enviat aquest dilluns a les direccions dels centres educatius un document amb instruccions i orientacions sobre les incorporacions de docents que es faran a partir de l’1 de gener de 2023. El document detalla els aspectes que cal garantir, les propostes organitzatives i allò que es pot demanar a les plantilles. La mesura forma part de l’acord amb els sindicats per reduir una hora lectiva a tots els docents del sistema educatiu públic de Catalunya.

El text que ha enviat el departament conté les orientacions per a cada tipus de centre: escoles, escoles d’educació especial, instituts, instituts escola i centres de formació d’adults. Alguns dels punts principals que recull són que cal mantenir l’assignació de les tutories, prioritzar l’atenció a l’alumnat amb especials necessitats d’atenció educativa i que el professorat que fins ara treballava a mitja jornada ho pugui fer a jornada sencera.

També es detalla el calendari en què es duran a terme les sol·licituds d’especialitats, que els equips directius hauran de demanar entre els dies 25 d’octubre i 16 de novembre, i el dels nomenaments telemàtics, que es realitzaran a partir del dia 12 de desembre, amb incorporació als centres el dia 1 de gener de 2023.

Diferències entre escoles i instituts

Pel que fa a les escoles, també concreta que cal garantir el manteniment de l’assignació de les hores d’especialitat del personal especialista i que cal prioritzar el suport a educació infantil i cicle inicial. En aquest sentit, les propostes organitzatives són: cobrir els desdoblaments o els suports amb les noves dotacions, redistribuir les hores lectives de l’esbarjo i redistribuir hores de codocència en franges globalitzades. Pel que fa a les plantilles, el document afegeix que cal prioritzar que les substitucions passin a cobrir les vacants per a tota la resta del curs.

En els instituts, alguns punts que es demana garantir són: prioritzar el suport a l’Educació Secundària Obligatòria i vetllar perquè la redistribució de matèries impliqui els mínims canvis a l’equip docent de cada curs. En les propostes organitzatives, per exemple, es proposa redistribuir prioritàriament aquelles propostes que impliquin una càrrega lectiva menor, assignar les optatives trimestrals o quadrimestrals a docents diferents o bé redistribuir les hores de codocència en projectes o treballs de síntesi.

La dotació de plantilla addicional que s’incorporarà als centres per cobrir la reducció d’aquesta hora lectiva serà de 3.566 professionals, com va anunciar el Departament d’Educació dijous passat

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article