Professors de Secundària diu que les residències de docents constaten el “fracàs” del màster per ser mestre

Alerten que aquests professionals cobraran la meitat que la resta i demanen que es concreti com se’ls contractarà


El sindicat Professors de Secundària (ASPEPC·SPS) ha carregat contra la proposta del Govern per crear un Programa de residència inicial docent (PID) en centres educatius, que implica que docents novells facin estades d’un curs en centres educatius amb mentors. En un comunicat, el col·lectiu ha considerat que la mesura constata el “fracàs” del màster per a ser professor de secundària i el fet que aquest no compleix el seu objectiu de dotar les persones que el cursen de les eines i coneixements necessaris per poder exercir la professió. Alhora ha denunciat que aquests mestres cobraran la meitat que la resta i ha exigit que es concreti de quina manera es contractarà aquest personal.

El sindicat ha manifestat que amb el finançament previst, aquests docents novells “cobraran la meitat per a fer una feina amb dedicació de tota la jornada amb l’argument que no estan prou preparats per fer la feina per la qual el màster que ja han cursat els faculta”. Per aquest motiu, ha afirmat que tem “el risc que en el futur el model que es vol implantar consisteixi en què els residents ocupin una plaça estructural a meitat de preu”, ha apuntat.

Per tot plegat, ha demanat concreció en la forma de contractació del professorat en residència i ha exigit “que siguin funcionaris interins, en cap cas contractats laborals ni becaris”. També ha sol·licitat que a la modificació de dades de la borsa els docents puguin escollir si volen o no rebre aquest tipus de nomenament.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article