L'esport com a eina de resolució de conflictes

La Fundació FC Barcelona i la UOC arrenquen un màster per a formar professionals per a promoure la integració social


El dia 15 de març es posarà en marxa la primera edició del màster 'L'esport per a la coexistència social i la resolució de conflictes', impulsat per la Fundació FC Barcelona i el Campus per la Pau de la UOC, amb el segell de qualitat de la UNESCO. Es tracta d'un màster pioner en el món del futbol i de l'esport que es basa en la idea que en la societat hi ha molts conflictes sense resoldre i que l'esport és una poderosa eina per a prevenir-los i per a construir la pau.

El màster dóna una altra visió de la pràctica esportiva: fer intervenció educativa i transmetre valors en contextos de baixa coexistència social i alta conflictivitat. Formarà futurs professionals per a promoure la integració social, fomentar la tolerància i la reconciliació, reduir tensions i generar diàleg mitjançant la pràctica esportiva i l'activitat física. Per aquest motiu s'adreça a professionals de l'àmbit de l'educació, la psicologia, l'esport, l'atenció primària, i també a ONG i associacions relacionades amb la cooperació en el desenvolupament i els drets humans.

Es tracta del primer cop que el FC Barcelona, amb el segell de qualitat de la UNESCO i la garantia de qualitat acadèmica de la UOC, estableix un conveni amb una universitat per a impulsar uns estudis de postgrau.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article