La Intersindical crida a la vaga a principis del curs que ve

CCOO acusa USTEC de “trencar la unitat sindical” i demana que s’assegui a negociar la proposta d’Educació


La Intersindical fa una crida a totes les forces sindicals i al conjunt de la comunitat educativa perquè s’uneixi i organitzi una vaga a principis del curs que ve. “Només amb una unió àmplia hi haurà capacitat de desfer l’enrocament del Departament”, afirma en un comunicat. Així mateix, i també de cara al curs vinent, el sindicat proposa als centres educatius suspendre de manera indefinida totes les colònies i la programació d’activitats fora dels centres educatius mentre el Departament d’Educació no s’avingui a “negociar la revisió de les retallades”.

El sindicat ressalta que ja fa dos cursos que el sector educatiu està en peu de guerra contra l’aprofundiment de la retallada de drets laborals al sector i mesures tan polèmiques com l’avançament del calendari escolar o la reintroducció de l’horari partit a la secundària. Tot això, apunten, “emmarcat per un procés d’estabilització injust, fet a correcuita i malament”.

La Intersindical assumeix que “hi ha una certa desconnexió entre molts docents i els sindicats”, però assegura que “l’única força” del col·lectiu és “buidar les aules i omplir els carrers”. “Cal exigir la revisió total de les retallades, l’elaboració d’un currículum realista, visibilitzar l’oposició a l’avançament del calendari i organització i preparació als centres per reprendre la lluita al setembre”, afirmen.

CCOO acusa USTEC de “trencar la unitat sindical”

Per la seva banda, Comissions Obreres acusa USTEC de “trencar la unitat sindical” amb la tancada als serveis territorials de la setmana passada sense comptar amb les altres organitzacions, i alerta que aquesta estratègia “afebleix” la seva lluita davant el departament, amb qui es reuniran aquest divendres per negociar l’última proposta que els ha fet arribar. Una proposta que CCOO veu insuficient i que, adverteix, en alguns punts s’ha rebaixat respecte a la del desembre.

Per això, en una roda de premsa telemàtica, CCOO ha criticat especialment el Departament d’Educació i el sindicat majoritari USTEC per no haver arribat a un acord en els darrers mesos que permeti sortir de l’”atzucac” després dels anys de retallades i mesos d’un conflicte laboral que ha cristal·litzat en diverses jornades de vaga en els dos últims cursos. Esperabé creu que mentre els docents s’estan deixant “la pell” a les aules, entre tots no estan “afavorint que l’educació pública millori a Catalunya”.

La secretària general de la Federació d’Educació de CCOO ha explicat que estan consultant els docents per conèixer-ne l’opinió sobre la proposta que els ha fet arribar en els darrers dies el departament i ha avançat que, si la conselleria no la millora, no la signaran. CCOO valora que s’hi hagin incorporat algunes demandes, però alerta que hi ha aspectes que la nova proposta no recull i que sí que ho feia la del desembre.

En la nova proposta, Educació es compromet a crear un grup de treball dins la mesa sectorial per fer seguiment del personal interí que no superi el concurs de mèrits, les oposicions d’estabilització d’aquest any i les de reposició del 2024, un aspecte que el desembre no es trobava damunt la taula, segons ha explicat Marga Romartínez, responsable del sector de Personal docent no universitari del sindicat.

Segons indica CCOO, la proposta manté per al calendari del curs 2024-25 la reducció de dues hores lectives per als majors de 55 anys i recuperar el primer estadi docent a 6 anys a partir del desembre del 2023, és a dir, que el primer suplement retributiu per anys treballats es torni a percebre quan se’n compleixin sis i no nou, com és ara. Ara bé, el sindicat alerta que en el text actual no apareix el reconeixement del deute pels estadis deixats de cobrar als sis anys, com sí que recollia l’anterior.

Sobre la integració dels professors tècnics de formació professional (FP) al cos de secundària, en compliment d’un reial decret, la proposta concreta la quantitat del complement salarial, però no recull l’equiparació per als mestres d’arts gràfiques i disseny. Segons CCOO, la proposta també limita fins al 2026 el complement per als professors tècnics d’FP que no tinguin titulació universitària, mentre que el sindicat defensa que no tingui data de caducitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article