El president Aragonès cessa el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray

L’expresidenta del Consell Escolar i exdiputada d’ERC, Anna Simó, agafarà les regnes d’Educació


El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha cessat aquest dilluns al conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray; en el marc d’una reorganització de diversos departaments del Govern, segons ha avançat Catalunya Ràdio. L’exdiputada d’ERC al Parlament de Catalunya, Anna Simó, serà l’encarregada d’agafar les regnes del Departament d’Educació, després d’haver estat presidenta del Consell Escolar entre el 2018 i el 2021. Els sindicats majoritaris de l’educació pública han celebrat la decisió a les xarxes socials, després d’haver viscut un enfrontament directe amb la conselleria els últims anys, amb diverses convocatòries de vaga al llarg del darrer curs escolar.

Gonzàlez-Cambray era conseller d’Educació des del 2021, quan va entrar en substitució de Josep Bargalló i Valls i després d’haver sigut director general del departament del 2018 al 2021. El seu últim any al capdavant del departament ha estat marcat per les convocatòries unitàries de vaga dels sindicats majoritaris del sector, els quals han protestat per decisions com l’avançament de l’inici del curs escolar, el canvi del currículum i la manca de finançament per a l’educació pública.

“Celebrem l’anunci de la destitució del conseller González Cambray i confiem que el canvi de lideratge al capdavant del departament vagi acompanyat d’un canvi profund en les polítiques”, ha afirmat el sindicat USTEC-STEs a Twitter. CCOO, en canvi, ha recordat que en els últims dos anys hi ha hagut “les protestes més massives de les últimes dècades” en el sector i han caracteritzat el mandat del conseller com “una manera de fer caracteritzada per la imposició i la manca de negociació amb la comunitat educativa”.

Per la seva banda, La Intersindical ha subratllat en un missatge a les xarxes socials que esperen “que la nova consellera sigui conscient dels errors del seu predecessor” i s’han posat a la disposició de Simó per encarar un “diàleg social” per a “una educació millor”. La CGT també ha celebrat la decisió de destituir Gonzàlez-Cambray i han assegurat que es comprometen “a treballar perquè el canvi de conseller vagi acompanyat d’un canvi de polítiques educatives en benefici de l’educació pública”.

Simó, una aposta de partit per a un departament tensat

Anna Simó arriba al capdavant del Departament d’Educació després de 18 anys sense cap càrrec al Govern. Va ser consellera de Benestar i Família entre el 2003 i 2006 i diputada en diverses legislatures al Parlament de Catalunya, on va arribar a ser portaveu del grup parlamentari. El TSJC la va condemnar fa pocs dies a quatre mesos d’inhabilitació per desobediència com a membre de la mesa de Carme Forcadell en un judici que va haver de ser repetit. L’últim càrrec institucional de Simó ha estat el de presidenta del Consell Escolar, entre el 2018 i el 2021.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article