Impulsen un nou projecte per trencar la bretxa digital de les persones amb discapacitat intel·lectual

La iniciativa vol disminuir l’aïllament i augmentar l’autonomia i comunicació dels usuaris


Diversos usuaris de l’entitat Acudam del Pla d’Urgell disposen des de fa un mes i mig d’un dispositiu que els permet mantenir videotrucades amb familiars i grups d’amics, així com realitzar activitats i consultar l’agenda de l’associació.

Es tracta d’un projecte únic a l’Estat espanyol, adreçat a persones amb discapacitat intel·lectual que tenen dificultats per accedir a l’entorn digital i té l’objectiu de disminuir l’aïllament i augmentar l’autonomia i la comunicació dels usuaris. El projecte s’allargarà fins a finals d’any i compta amb la participació de nou persones de l’associació d’entre 46 i 77 anys.

El projecte ‘Un clic, i parlem?’, el qual ja es troba en fase pràctica, ha sigut desenvolupat per les empreses CISCO i Datacom.global juntament amb Acudam, una associació que treballa per garantir la qualitat de vida i l’autonomia de les persones amb discapacitat intel·lectual. Es tracta d’una prova pilot que s’engloba dins l’estratègia Mollerussa Smartlab promoguda per l’Ajuntament de Mollerussa, la qual es va presentar en públic a principis d’any.

Mitjançant uns dispositius tipus tauleta d’última generació que integren una interfície accessible i intuïtiva en predominen les imatges, es pretén potenciar la interacció social dels usuaris a través de grups de conversa en línia o videotrucades, a més d’augmentar el ventall d’activitatS de lleure, on visualitzen en directe diferents esdeveniments esportius, culturals i d’oci generats per Acudam. A finals de maig els dispositius es van instal·lar a les habitacions o llars de cada participant.

Esther Ros, directora del Servei de Teràpia Ocupacional Acudam i una de les coordinadores d’aquest, ha explicat que les primeres valoracions del projecte són molt positives. “Les mètriques disponibles fins al moment i les informacions obtingudes en les entrevistes personals mostren una gran acceptació i participació dels usuaris al projecte, on ja apreciem un enriquiment personal i emocional per als qui hi participen”, ha explicat. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article