110.000 llars en situació de vulnerabilitat rebran el pagament del bo social tèrmic

L’import oscil·larà entre els 158 i els 797 euros en funció del grau de vulnerabilitat de cada família


El Departament d’Acció Climàtica ha iniciat el procés de pagament del bo social tèrmic corresponent a l’any 2022. La mesura beneficiarà 110.689 llars en situació de vulnerabilitat o risc d’exclusió social.

Enguany el pressupost ha augmentat fins als 39 milions d’euros, quan l’any anterior va ser de 26,2 milions. Les persones beneficiàries del bo social tèrmic són aquelles que ja ho són del bo social elèctric, i rebran un pagament únic per compensar les despeses necessàries per garantir el subministrament d’energia per a usos tèrmics o per finançar actuacions d’estalvi o millores de l’eficiència energètica.

L’import oscil·larà entre els 158 i els 797 euros en funció del grau de vulnerabilitat de cada llar i de la climatologia de la seva ubicació. Aquesta quantia ha augmentat substancialment en relació amb l’anterior campanya, en què es van abonar imports d’entre 82 i 373 euros.

El primer pas del procediment de pagament és comunicar a les persones beneficiàries que tenen dret a aquest ajut, i demanar-los que procedeixin a modificar les seves dades, si s’escau. Poden efectuar des d’aquest divendres i en el termini d’un mes les comprovacions o les correccions de dades que considerin pertinents. Un cop acabat aquest termini, es començarà a materialitzar el pagament de l’ajut.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article