Catalunya és la tercera comunitat amb més persones grans ateses per teleassistència

Barcelona és la quarta província amb una pensió mitjana de jubilació més alta


Catalunya és la tercera comunitat amb més persones grans per habitant ateses per serveis de teleassistència, per darrere de Castella-la Manxa i Andalusia.

Concretament, 1.495 persones per cada 10.000 habitants de 65 anys o més. Així ho indica un rànquing presentat pel Centre d’Investigació Ageineconomics de la Fundació MAPFRE. Segons aquest rànquing del 2022 i respecte a l’última edició, Catalunya desplaça Madrid de la tercera posició en relació a la teleassistència.

D’altra banda, Catalunya es manté en la segona posició del rànquing amb més centres de dia per cada 10.000 habitants de 65 anys o més (6,33), per darrere d’Extremadura.

També se situa com la segona comunitat amb més treballadors autònoms de 55 anys o més, amb 94.105, i és el segon territori amb un major nombre de persones que tenen un pla individual de pensions subscrit (el 16,68%).

Una altra dada que recull la llista és que Barcelona ocupa la quarta posició com la demarcació amb la pensió mitjana de jubilació més alta, que se situa en 1.472 euros, i la quarta posició en relació a la major quantitat de places de centre de dia per cada 10.000 habitants de 65 o més (93,89).

Amb relació a la taxa d’atur, Catalunya es troba entre les comunitats amb més bons resultats (un 8,06%, cinquena posició) però compta amb una de les menors taxes d’ocupació de persones de 55 anys o més (18,81%, setzena posició).

L’anàlisi mostra que no totes les comunitats ofereixen les mateixes condicions i oportunitats a la població de més edat en termes de feina o accessos a serveis socials i sanitaris.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article