Augment del 20% en la dotació de la convocatòria ordinària de subvencions a projectes i entitats socials

S’inclouen noves línies per a projectes innovadors d’atenció a persones amb discapacitat, conducta addictiva, trastorns de la conducta alimentària o VIH-sida


El Departament de Drets Socials ha resolt la convocatòria ordinària de subvencions a projectes i entitats (COSPE) de 2023, adreçada a programes d’atenció a la infància, de voluntariat, de suport a les famílies, per a gent gran, persones amb discapacitat o sensellarisme.

La dotació dels ajuts atorgats en aquesta convocatòria és de 38.107.129 euros, un 20% superior a la de l’any passat per a un total de 1.901 accions.

El departament ha detallat quins són els àmbits que es beneficien d’aquest increment les següents accions. Entre ells, els que estiguin enfocats a atenció social i educativa adreçats a infants i adolescents en situació de risc social. Així mateix, s’han subvencionat programes de caràcter comunitari, voluntariat, enfortiment i promoció i reconeixement del poble gitano, que compta amb un dotació que un 38,9% més que en convocatòries anteriors.

Per a serveis socials es preveu la implementació de 398 programes amb una dotació de 9.379.448 euros, un 18,9% més. També es contemplen programes de suport a les famílies, actuacions d’accessibilitat i millora de la igualtat d’oportunitats per a persones amb discapacitat; per a atenció a persones sense llar en el procés de recuperació, autonomia personal i vincles socials; o programes innovadors de caire preventiu adreçat a evitar l’exclusió social de les persones en situació de pobresa. També s’impulsen programes de prevenció, suport i lluita contra el maltractament de persones grans i promoció de la gent gran activa.

D’altra banda, s’han dotat dues línies de subvencions noves, que han beneficiat a projectes d’atenció social de caire experimental per a la inserció comunitària de persones amb problemàtica social derivada de conducta addictiva, trastorns de la conducta alimentària o VIH-sida. I també a projectes d’atenció social de caire experimental per a persones amb discapacitat física, intel·lectual o situacions de pluridiscapacitat. 

Així mateix, també s’han atorgat subvencions a programes de suport a joves tutelats i extutelats, a l’associacionisme juvenil, a famílies vulnerables, i a l’educació en el lleure.

A la convocatòria dels ajuts COSPE han optat un total de 1.393 entitats, que han presentat 2.505 projectes socials a les diferents línies. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article