Tret de sortida dels casals municipals d’estiu gratuïts per a infants i joves a Barcelona

1.300 infants de famílies amb dificultats econòmiques o de conciliació gaudeixen d’aquesta iniciativa de lleure als seus barris


Aquest dimarts han començat els casals d’estiu municipals a Barcelona, una iniciativa de lleure educatiu gratuït que busca oferir una proposta als infants per gaudir del temps de vacances al seu barri durant el mes d’agost, període on l’oferta de casals és pràcticament nul·la.

Els casals, organitzats per l’Ajuntament de Barcelona, estan dirigits a infants d’entre 6 i 12 anys de famílies amb dificultats de conciliació o econòmiques que els impedeixen accedir a qualsevol altre tipus d’oferta estival. El projecte arriba a 12 barris de la ciutat de Barcelona i s’han ofert un total de 1.300 places. Tindran una durada d’un mes, del 31 de juliol al 25 d’agost.

L’objectiu dels casals és facilitar la conciliació familiar per a aquelles persones que, per diverses raons, no poden gaudir de les vacances durant els mesos d’estiu o han de treballar durant aquest període. La iniciativa també busca reduir la despesa d’alimentació de les famílies amb vulnerabilitat econòmica.

Els casals ofereixen una dedicació de fins a sis hores diàries de dilluns a divendres, distribuïts en torns de 15 dies. Cada casal preveu una sortida setmanal fora de l’entorn immediat on es desenvolupa. Alhora, es garanteix disposar d’un dia de piscina o d’una sortida a un espai natural proper per cada torn. Els casals també disposen de vetalladores extres per poder atendre infants amb necessitats especials.

El projecte arriba a 12 barris de la ciutat: el Besòs i el Maresme, la Verneda i la Pau, el Carmel, Sant Genís dels Agudells, Baró de Viver, Bon Pastor, Zona Nord, Roquetes-Verdum, Trinitat Nova, Trinitat Vella, la Marina i el Raval-Gòtic. La tria dels grups d’infants s’ha fet en base a l’ordre d’inscripció, segons les derivacions provinents de serveis socials del territori i altres serveis d’atenció, les necessitats econòmiques i de conciliació de les famílies i segons l’existència de germans i germanes ja inscrits.

Els casals estan conformats per l’oferta del projecte Baobab i pels casals basats en el desenvolupament emocional dels infants, tots ells impulsats pel Pla de Barris conjuntament amb la Direcció d’Educació de l’Àrea de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat. En total, per a la seva realització s’han destinat més de 450.000 euros entre l’Ajuntament de Barcelona i el Pla de Barris.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article