Barcelona obre una nova oficina de la Guàrdia Urbana dedicada únicament a violència masclista

El Servei d’Atenció a la Víctima ha fet prop de 900 intervencions des de la posada en marxa de la primera oficina a Nou Barris al març


L’Ajuntament de Barcelona ha inaugurat aquest dimecres la nova seu del Servei d’Atenció a la Víctima (SAV) de la Guàrdia Urbana a Ciutat Vella. Es tracta de la segona oficina policial destinada exclusivament a atendre víctimes de violència masclista a la ciutat, després que al març s’obrís la primera a Nou Barris. Des de llavors, el servei ha fet gairebé 900 intervencions, de les quals 158 van ser denúncies interposades per la víctima i 183 assessoraments.

Aquesta nova oficina del SAV s’ubica a l’antiga comissaria de la Unitat Territorial de Ciutat Vella de la Guàrdia Urbana, a la Rambla, i disposa d’un espai de més de 100 m² amb zones per a l’estada d’infants i boxes d’atenció adequats que tenen l’objectiu d’ajudar a reduir l’estrès i l’angoixa emocional, per tal de facilitar la declaració de les víctimes. En aquesta mateixa oficina les víctimes poden posar denúncies, ser ateses per juristes especialitzats i rebre atenció psicològica.  

Prop de 900 intervencions en cinc mesos

Des de l’1 de març i fins al 31 de juliol, el SAV ha realitzat un total de 900 intervencions, de les quals 158 han acabat en denúncies i 183 han sigut assessoraments. A més, també s’han fet 500 assessoraments a agents que es trobaven actuant en situacions de violència masclista en l’àmbit de la parella. A més, els agents del SAV han demanat un total de 97 ordres de protecció a la víctima, de les quals el 32% han estat concedides.  

El 19% d’aquestes atencions s’han fet a dones que s’han personat a les dependències del SAV derivades dels serveis assistencials i de salut. Un 20% de les dones es van personar al servei amb els seus fills i filles, mentre que 26 dones van ser derivades als serveis residencials d’urgència municipal, el Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida i el Centre d’Urgències i Emergències Socials.  

L’Ajuntament de Barcelona destaca que les persones que s’adrecen a aquest servei són ateses per agents especialitzats que han rebut formació específica en l’àmbit de la violència masclista, amb una mirada molt més àmplia i transversal, un fet que ajuda a ser molt més eficients a l’hora de tractar amb les víctimes. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article