Drets Socials suma una trentena de professionals per lluitar contra la violència sexual en la infància i adolescència

Desenvoluparan algunes de les actuacions recollides a l’estratègia Barnahus


El Departament de Drets Socials ampliarà la plantilla en 29 professionals que desenvoluparan algunes de les actuacions incloses en l’estratègia Barnahus per a l’abordatge integral dels abusos sexuals contra la infància i l’adolescència.

Aquest full de ruta, aprovat pel Govern l’any passat, té l’origen en la Barnahus, un servei pioner d’atenció a infants i adolescents que han patit abusos sexuals que es va posar en marxa a Tarragona el 2020, però que s’està estenent arreu de Catalunya per oferir una actuació i una intervenció coordinades dels departaments de la Generalitat en un sol espai.

L’estratègia inclou actuacions com ara el desplegament territorial de fins a 12 serveis Barnahus més o la creació d’una oficina tècnica d’atenció i suport a les víctimes.

L’acord aprovat aquest dimarts per l’executiu suposarà la incorporació de 26 tècnics, que actuaran de referents als territoris on s’activaran els nous serveis, i seran responsables de dur-ne a terme la supervisió, així com d’exercir la coordinació i col·laboració necessàries entre departaments i institucions.

El Govern té previst posar en funcionament abans de finals d’any les noves Barnahus a Tortosa, Vilanova i la Geltrú, el Prat de Llobregat, Barcelona, Badalona, Granollers, Mataró, Terrassa, Manresa, Lleida, la Seu d’Urgell i Girona.

D’altra banda, també es contractarà el personal que formarà part de l’oficina tècnica d’atenció i suport a les víctimes que han patit abusos sexuals en la infància i l’adolescència. Concretament, aquest organisme estarà integrat per una persona responsable, una tècnica en psicologia i una persona de suport administratiu.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article