Una vintena d’entitats acusen Salut d’enviar un correu “racista i discriminatori”

Es tracta d’una comunicació on es demana col·laboració per detectar casos d’estrangers que cometen frau de llei


Una vintena d’entitats han acusat el Departament de Salut d’haver enviat als professionals sanitaris un correu “racista i discriminatori” on es demana la col·laboració per detectar casos de persones estrangeres que puguin estar malaltes i que han vingut a Catalunya i demanen la targeta sanitària en frau de llei per poder-se tractar.

“Amb aquestes normatives, el CatSalut projecta un imaginari de sospita o, fins i tot, criminalització cap a les persones migrants i refugiades que viuen a Catalunya”, diu el comunicat signat per entitats com la Plataforma per una Atenció Sanitària Universal a Catalunya, Tanquem els CIE, el Fòrum Català d’Atenció Primària, Marea Blanca, Sos Racisme Catalunya i Stop Mare Mortum.

El conseller de Salut, Manel Balcells, ha negat que hi hagi cap indicació de discriminar ningú, i ha recordat que Catalunya ha estat pionera a l’hora de garantir que la targeta sanitària sigui per a tothom.

Les entitats demanen a Salut i al CatSalut que es retractin del correu, amb el qual “utilitzen els sanitaris com a policies antifrau i vigilants del sistema amb un clar biaix racial i xenòfob”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article