Camins escolars: el nou servei d’acompanyament a l’alumnat per facilitar la conciliació familiar a Tàrrega

La iniciativa, que vol promoure també l’activitat física dels infants, ja compta amb 40 alumnes inscrits


Una quarantena d’alumnes de diferents centres de Tàrrega fa dues setmanes que van a l’escola amb amics i acompanyats d’un monitor. L’acció s’emmarca dins les noves rutes escolars que l’Ajuntament ha posat en marxa, en el marc de la iniciativa ‘Temps per cures’, amb l’objectiu de facilitar la conciliació familiar i laboral de les famílies i promoure l’activitat física dels infants.

Els camins s’organitzen en set rutes que surten des de diversos punts de Tàrrega, i a partir de la setmana vinent se n’afegirà una vuitena, després que el consistori n’hagi detectat la necessitat. Les inscripcions estan obertes a les famílies interessades. El servei és gratuït i s’oferirà d’octubre a desembre.

La iniciativa ‘Camins escolars’ ofereix acompanyament als infants d’I3 fins a sisè de primària a l’escola i recollida i retorn als punts de trobada habilitats. L’acompanyament dels alumnes es fa a peu amb monitors de Quàlia i es cobreixen set rutes a diferents centres escolars, tot i que des del consistori ja han avançat que a partir de la setmana es sumarà una nova ruta des del barri de Fàtima fins a l’escola Àngel Guimerà.

Alba Castellana, regidora d’Educació, Acció Social, Ciutadania i Feminismes de l’Ajuntament de Tàrrega, ha explicat que l’objectiu de la iniciativa és “facilitar a les famílies el transport escolar”, però també “reduir la mobilitat de cotxes al voltant dels centres escolars per promoure la sostenibilitat” i promoure l’activitat física dels menors fent que vagin a peu a l’escola.

La iniciativa es va posar en marxa el 2 d’octubre i ja hi ha una quarantena d’infants apuntats. Castellana ha avançat que estan “molt contents” amb la resposta de les escoles i famílies. Per la seva banda, l’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan, ha explicat que les inscripcions al servei s’han tornat a obrir perquè noves famílies que hi estiguin interessades s’hi puguin sumar.

“És molt bonic i em fa molta il·lusió poder sortir sola de casa”, ha explicat la Llum, una de les alumnes que participa en aquesta iniciativa, que valora que de camí a l’escola pugui parlar amb els seus amics. D’altra banda, la Raquel, una de les mares que ha apuntat els seus fills a les rutes escolars, defensa la conveniència de la iniciativa perquè “a vegades les 9 del matí és massa tard” pels pares i afegeix que d’aquesta manera els infants arriben més frescs a classe.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article