Noves accions a cinc barris de Barcelona per combatre la soledat no desitjada

Més de 70.000 persones se senten soles sovint o molt sovint a Barcelona


El Pla de Barris ha iniciat tot un seguit d’accions per combatre la soledat no desitjada als barris de Verdum, Prosperitat, el Carmel i Can Baró. D’aquesta manera, s’amplia el projecte pilot iniciat el curs passat a la Zona Nord (Ciutat Meridiana, Torre Baró i Vallbona) i que ha permès rescatar de l’aïllament un total de 25 persones.

Aquest projecte s’emmarca en el desplegament de l’Estratègia municipal contra la soledat 2020-2030. El nou projecte s’ha iniciat aquest octubre amb la creació d’una taula comunitària interdisciplinària i interdepartamental en cadascun dels territoris on s’implanta.

En aquesta taula hi participen tots els agents que poden intervenir o jugar un paper en aquesta lluita i que formen part dels serveis públics, com ara serveis socials, centres d’atenció primària, casals de persones grans, residències, centres de dia, biblioteques, casals i centres cívics dels barris, l’Agència de Salut Pública de Barcelona, els districtes d’aquests territoris (Nou Barris i Horta-Guinardó), plans comunitaris i veïns implicats, que tinguin coneixement d’alguna persona gran que es troba en aquesta situació i vulguin comunicar-ho al projecte.

Aquesta taula comunitària de caràcter territorial es complementarà amb la figura d’una persona tècnica per cada barri que serà l’encarregada d’impulsar les diferents accions i activitats concretes amb les persones grans amb les quals es treballarà.

Abans, però, es realitzarà una diagnosi a cadascun dels territoris per detectar les necessitats i per elaborar un programa d’accions concretes i adaptades a aquestes necessitats detectades, així com als interessos i les demandes del grup de persones que atendrà, i que estaran derivades a aquest projecte mitjançant els serveis que formen part de la taula.

Pel que fa al nombre de persones que podrà atendre aquest nou projecte, l’objectiu és que se’n puguin beneficiar el màxim de persones que ho necessitin perquè es troben en situació de soledat no desitjada, i en la mesura que els diversos agents socials i la pròpia comunitat siguin capaços de detectar-les i sumar-les al projecte.

L’enquesta municipal Òmnibus del 2022 revela que més de 70.000 persones se senten soles sovint o molt sovint a Barcelona, i al voltant de 125.000 persones senten que els falta companyia.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article