Més de 250 persones amb discapacitat de Girona participen en un projecte de navegació a vela

El Club Nàutic l’Escala i el Grup Mifas valoren positivament la iniciativa ‘Per un mar accessible’


Aquest estiu, 266 persones amb discapacitat de la demarcació de Girona han  pogut fer navegació a vela aquest estiu, en el marc del projecte ‘Per un mar accessible’.

La iniciativa va néixer el 2003 amb una aliança entre el Grup Mifas, el Grup d’Acció Local Pesquer Costa Brava (GALP), la Fundació la Caixa i el Club Nàutic l’Escala (Alt Empordà). Des del primer moment l’objectiu era obrir la disciplina esportiva a les persones amb discapacitat.

Per aconseguir-ho s’ha treballat en el disseny de l’embarcació adaptada que garantís que no es podia bolcar. Al juny es va presentar aquesta embarcació, tipus Access, que té un control de la propulsió i direcció simplificats per tal que les persones amb discapacitat desenvolupin l’activitat amb seguretat.

El Club Nàutic ha ofert sessions formatives per a les persones amb discapacitat per tal que puguin navegar de forma autònoma i inclusivament amb altres navegants, el que ha suposat una novetat per poder aconseguir un mar inclusiu per associats i associades al Grup Mifas, que treballa amb la missió d’aconseguir la independència econòmica i la justícia social de les persones amb discapacitat física, orgànica i sensorial.

Amb aquest objectiu, el Club Nàutic l’Escala i el grup Mifas treballen perquè les activitats nàutiques siguin més accessibles i inclusives. Per això aquests dos socis del projecte valoren molt positivament la participació de les activitats i volen donar continuïtat al projecte. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article