El Consell Educatiu Municipal de Barcelona es posiciona a favor de la regulació de l’ús dels mòbils

L’ens planteja un control progressiu i a partir de criteris unificats pel Departament d’Educació i el de Salut


El Consell Educatiu Municipal de Barcelona s’ha posicionat a favor de la regulació de l’ús dels mòbils. Ho ha fet en el marc d’una sessió plenària extraordinària celebrada aquest dijous a la tarda per debatre sobre la presència d’aquests aparells als centres educatius.

Barcelona ha iniciat així tot un seguit de sessions de debat que es convocaran arreu del territori català per abordar el problema. En aquesta sessió, el Consell Educatiu de Barcelona ha compartit i exposat tot un seguit de reflexions, i les conclusions s’elevaran al Consell Escolar de Catalunya, en la sessió plenària que se celebrarà la setmana que ve.

El Consell ha indicat que la regulació ha de ser adequada a les diferents franges d’edat i progressiva. També ha opinat que no ha de dependre de l’autonomia dels centres, sinó que des de les administracions públiques s’ha de donar unes pautes a seguir de forma unificada. En aquest sentit s’ha mencionat el Departament d’Educació com l’administració que ha d’impulsar aquesta regulació, però també amb l’aportació complementària del Departament de Salut.

Entre les propostes i les reflexions que han sortit al debat també destaca la necessitat d’escoltar l’opinió d’adolescents i joves, tenint-los en compte com a subjectes de dret. I s’ha manifestat, des de l’àmbit de les famílies, la necessitat d’ampliar la perspectiva i abordar el tema com un problema social que sobrepassa l’àmbit de l’educació.

La representació de les famílies ha aplaudit l’obertura d’aquests debats, i ha demanat també no traspassar la responsabilitat de l’abordatge d’aquesta qüestió només als centres i als equips docents i educatius, o a les famílies, sinó obrir el debat a tota la societat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article