Catalunya invertirà 400 milions d’euros dels fons Next Generation en 765 equipaments i projectes socials

Es finançaran les obres de tres residències, set centres Barnahus i iniciatives que transformen l’atenció a les persones


El Govern invertirà 400 milions d’euros dels fons europeus Next Generation en 765 infraestructures i projectes socials fins el 2026.

Les grans xifres dels projectes finançats pel Departament de Drets Socials amb aquests fons, les ha presentades aquest divendres el president Pere Aragonès des del Born Centre de Cultura i Memòria, a Barcelona. El Pla de recuperació per a Europa arran de la crisi de la Covid-19 permetrà construir tres residències i centres de dia de gent gran i set centres Barnahus (un ja inaugurat) per atendre infants víctimes d’abusos sexuals. En el camp de la innovació, un dels projectes és Rehab-lab, de la Fundació iSocial, d’ajudes funcionals úniques per a persones amb discapacitat o amb necessitat de suport.

Les iniciatives receptores dels fons estan orientades a transformar l’atenció a les persones, amb l’horitzó d’equiparar Catalunya amb els països més avançats en protecció social, assenyalen des del Govern. En l’acte, el president de Catalunya, Pere Aragonés, ha destacat que els 400 milions d’euros dels fons europeus no tenen precedents: “És la inversió més important en l’àmbit social en la història de Catalunya”. 

Aragonès ha assegurat que la inversió prevista en projectes i infraestructures socials servirà per “enfortir” els pilars de l’estat del benestar i els serveis públics davant reptes com “l’envelliment, la pobresa estructural, l’emancipació juvenil, la vulnerabilitat i les desigualtats”. En la mateixa línia, el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, ha recalcat la importància d’aquests projectes en una societat cada vegada més envellida, més complexa i diversa.

Entre els 765 projectes, n’hi ha tant de propis del Govern com iniciatives impulsades pel món local o per entitats del tercer sector, centres de recerca i d’altres agents socials.

A la vegueria de Barcelona (Baix Llobregat, Barcelonès, Maresme, Vallès Occidental i el Vallès Oriental), el Departament de Drets Socials preveu invertir 153,7 MEUR en 233 projectes. La conselleria té previst fer actes arreu de Catalunya en els propers mesos per presentar les iniciatives receptores dels fons a cada vegueria.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article