La Intersindical rebutja l’acord entre l’ICS i sindicats

Considera que perjudica algunes categories i exigeix a Salut que hi afegeixi 150 milions d’euros


La Intersindical considera que l’acord a què van arribar la setmana passada l’Institut Català de la Salut (ICS) i alguns sindicats de professionals de la salut perjudica, “i de forma greu” a altres professionals que treballen al sector, com el personal de gestió i serveis, el personal tècnic de grau superior, i el personal tècnic de grau mig sanitari (TCAI i Farmàcia). 

Segons una anàlisi feta pel sindicat, aquestes categories “o bé no tenen cap millora o bé són millores que es podrien considerar humiliants”. Per revertir aquest greuge, el sindicat exigeix a Salut que afegeixi 150 milions d’euros a l’acord.

“Atac frontal”

La Intersindical considera que les “millores” retributives són un “atac frontal” contra les condicions del personal d’aquestes categories, ja que en cas de tenir millores salarials aquestes són comparativament molt més baixes a les del personal sanitari. 

Per exemple, el personal tècnic de grau superior sanitari i el de grau mig sanitari (TCAI i Farmàcia) tenen una millora de 237,12 euros i de 240,64 euros anuals respectivament. Un augment que La Intersindical considera “totalment insuficient” en comparació amb, per exemple, l’augment que pot arribar a tenir un metge de família i pediatre d’EAP, que s’enfila per sobre dels 8.500 euros anuals.

Mancances en relació amb el personal d’infermeria

El sindicat també apunta que les “millores” que s’han destinat al personal d’infermeria posa sobre la taula que les llevadores “són les grans oblidades”, ja que tant les d’hospital com les d’atenció primària són les que obtenen menor increment retributiu.

A més, fora de les infermeres especialistes, que tenen millores destacades d’entre 750 i 1.500 euros anuals, les infermeres sense cap especialitat no tenen cap millora. Per si això fos poc, tant a les infermeres com a les infermeres en llocs de comandament els treuen 500 euros anuals per utilitzar-los en la millora del total anual.

A banda, el sindicat ha lamentat que s’hagi perdut “una oportunitat única” per abordar estudis de càrregues laborals, així com la inseguretat als centres de treball.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article