Accés gratuït a la cultura de Barcelona per als acompanyants de persones amb discapacitat

Sis grans establiments escènics s’adhereixen a la nova mesura del programa Apropa Cultura


Les acompanyants de persones amb discapacitat tindran accés gratuït a sis grans establiments escènics de Barcelona: L’Auditori, el Gran Teatre del Liceu, el Mercat de les Flors, el Palau de la Música, el Teatre Lliure i el Teatre Nacional de Catalunya. La mesura, que forma part del programa Apropa Cultura, ja és efectiva a la majoria dels equipaments, i ho serà plenament a partir de l’1 de gener de 2024.

Segons un estudi de l’Ajuntament de Barcelona de 2019, les persones amb discapacitat que viuen a la ciutat assumeixen entre 17.000 i 41.200 euros anuals de mitjana de sobreesforç econòmic. És per això que ja aleshores es van començar a oferir descomptes d’entre el 25% i el 50% per a la persona amb discapacitat i el seu acompanyant a través del programa Apropa Cultura. Ara es vol anar un pas més enllà i oferir la gratuïtat del darrer quan la seva necessitat està acreditada a la targeta de discapacitat.

Fins ara, aquests grans equipaments ja participaven d’Apropa Cultura i oferien localitats a preu simbòlic de cada espectacle a les entitats socials i de la salut que també en formaven part perquè persones en situació de vulnerabilitat poguessin beneficiar-se de la cultura. És a partir d’aquí que la lluita de les entitats socials i de la salut, amb l’ajut d’Apropa Cultura, marca un pas endavant i aconsegueix beneficiar sobretot al públic amb discapacitat que fins ara hi accedia de manera individual. 

“Tant des d’Apropa Cultura com des del conjunt d’equipaments volem destacar que de la mateixa manera que s’han posat d’acord en fer polítiques conjuntes amb el públic escolar amb LaCultivadora o el públic jove, amb el Vibe35, ara és hora d’afavorir aquesta part de la població que pateix una discapacitat, i especialment, les persones que tenen més necessitat de suport”, explica Sonia Gainza, directora d’Apropa Cultura. 

Amb la iniciativa, doncs, s’espera motivar i millorar la participació del col·lectiu amb alta dependència a la programació habitual d’aquests grans espais culturals. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article