Infermeres de Catalunya crida a la vaga indefinida per la situació “límit” al SISCAT

El col·lectiu se sent menystingut i reclama millores laborals i econòmiques


El sindicat Infermeres de Catalunya ha convocat una vaga indefinida a partir del 12 de desembre davant la situació “límit” que viu el personal del Sistema Sanitari Integral d’Utilització Pública de Catalunya (SISCAT).

En un comunicat la formació denuncia el “menyspreu” cap a la professió “reflectit” al III Conveni Col·lectiu dels hospitals d’aguts, centres d’atenció primària, centres sociosanitaris i centres de salut mental concertats amb el Servei Català de la Salut, un text que es va signar el gener passat, i al preacord del III Acord de Condicions de Treball del personal estatutari de l’Institut Català de la Salut (ICS) signat el 22 de novembre.

A parer del sindicat, aquest menyspreu és “especialment evident” en el cas de les llevadores, obligades a tenir l’especialitat per exercir, però “maltractades” en condicions laborals i retribució econòmica.

L’entitat defensa que el cos d’infermeria integra persones amb formació que des de fa una dècada assumeixen “noves competències i responsabilitats”. “Lamentablement, el reconeixement social, laboral i econòmic no ha patit cap mena d’evolució positiva”, afegeix el text.

“Les infermeres hem assumit els sacrificis personals necessaris i hem entomat les noves responsabilitats amb professionalitat, eficiència i la voluntat de cuidar des d’una visió integral de la persona. Per tot això, ens sentim maltractades pel Departament de Salut. Aquest menyspreu es tradueix en un augment del deteriorament de la salut mental i físic, absentisme laboral o inclús abandonament de la professió”, subratlla el comunicat.

Davant d’aquest escenari, Infermeres de Catalunya reclama una “reestructuració profunda” del sistema de salut català, que a parer de l’entitat és “ineficaç” i està “sobrepassant tots els límits”, fins al punt de posar “en perill” els professionals i la ciutadania.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article