Centenars de sanitaris es manifesten a Barcelona contra el tercer conveni de l’ICS

També han fet jornada de vaga, i adverteixen d’una aturada indefinida a partir de gener


Centenars de sanitaris s’han manifestat aquest dimarts pel centre de Barcelona amb motiu de la vaga contra el tercer conveni de l’ICS, prevista per aquest dimarts i dimecres. Convocats pels sindicats CATAC-CTS, CGT, SOM Sanitat, SOM Intersindical i la Intersindical, han partit des de la seu de l’ICS, a la Gran Via, i han baixat pels carrers Pau Claris i Via Laietana per arribar a la plaça Sant Jaume. A la vegada que clamaven en contra del preacord pel tercer conveni de l’ICS, el Govern l’ha ratificat

‘Estem en desacord, tombem el preacord’ és el lema de la pancarta principal. Els sindicats amenacen amb una vaga indefinida a partir de gener. La marxa ha coincidit amb una altra convocada per Infermeres de Catalunya, que ha sortit de plaça Catalunya.

Les dues marxes s’han acabat ajuntant a Via Laietana. En el cas d’Infermeres de Catalunya, criden ja a l’aturada indefinida des d’aquest dimarts tant als centres de l’ICS i als concertats. La resta de sindicats, que agrupen diferents professionals sanitaris, han convocat vaga aquest dimarts i dimecres, però no descarten convertir l’aturada en indefinida a partir del gener.

‘La vocació no justifica l’explotació’, ‘Vaga, vaga, l’ICS no paga’ i ‘Fora el classisme de la sanitat’ són alguns dels lemes que han cridat els manifestants o s’han pogut llegir a les pancartes.

Jesús Frías, de CATAC-CTS, ha alertat que el preacord que s’ha signat “suposa un increment salarial de misèria” per a moltes categories professionals. “Sí que volem negociar i millorar les condicions de treball però cal posar diners”, ha indicat. 

Néstor Sastre, de SOM Intersindical, ha titllat el preacord de “discriminatori”, perquè hi ha categories que surten beneficiades i d’altres que no tenen pràcticament cap tipus d’increment, ha assegurat en referència als metges. “Ara és el moment de fer un cop de puny a la taula”, ha constatat. Segons Sastre, un 56% del pressupost del preacord es destina als facultatius, mentre que hi ha categories que només representen un 2 o 3%. “És un menyspreu cap a la resta de categories professionals”, ha denunciat.

Els sindicats han posat punt final a la protesta a la plaça Sant Jaume després de més de dues hores de recorregut. Davant del Palau de la Generalitat els convocats han demanat la dimissió del conseller de Salut, Manel Balcells. Dimecres protestaran davant de les portes del Parlament en una mobilització plantejada de manera unitària.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article