Els sindicats lamenten que les negociacions amb Educació “continuen en punt mort”

Les organitzacions presentaran una contraproposta a la reunió del 21 de desembre, però veuen “irrenunciable” el cobrament del deute per les retallades als estadis


Els sindicats consideren que les negociacions amb el Departament d’Educació per millorar les condicions laborals “continuen en punt mort”. Així ho ha afirmat la portaveu d’USTEC-STEs (IAC), Iolanda Segura, en unes declaracions conjuntes amb els altres sindicats, a la sortida de la reunió de la Mesa sectorial d’aquest dimecres. Les organitzacions retreuen a la conselleria “immobilisme” en les negociacions i, en aquest sentit, destaquen que no hi ha “cap avanç” en el reconeixement del deute generat pel fet que el primer estadi passés a cobrar-se al cap de nou anys —i no al cap de sis— per les retallades, un punt, adverteixen, “irrenunciable”. Els sindicats entregaran una contraproposta de cara a una nova reunió, prevista pel dijous 21.

Els sindicats situen com una línia vermella el reconeixement del deute generat pels primers sexennis que es van cobrar al cap de nou anys d’antiguitat i no als sis. Les organitzacions calculen que al voltant del 30% de la plantilla podria estar arrossegant aquest retard per la modificació que es va fer el 2012 arran de les retallades i alerten de la pèrdua de poder adquisitiu que implica. Segons els sindicats, el departament està d’acord a tornar a posar el comptador a partir dels sis anys, però no amb el reconeixement del deute generat.

Un altre punt que estan negociant és el calendari de la reducció de dues hores lectives als majors de 55 anys, però les organitzacions sindicals consideren que és més fàcil que aquí puguin apropar posicions, tot i que encara hi hagi aspectes per “polir”, han assenyalat.

A més, els sindicats no entenen per què la consellera d’Educació, Anna Simó, demana “fer pinya” arran dels últims resultats de Catalunya a l’informe PISA, però que no millora les condicions laborals dels docents. “Ens trobaran al costat per parlar d’educació, de les mesures que calguin, però primer, les nostres condicions laborals i el prestigi. Creiem que això reverteix directament en la qualitat de l’educació”, ha afirmat Segura.

Els sindicats amb representació a la Mesa són USTEC·STEs (IAC), Professors de secundària, CCOO, CGT Ensenyament, La Intersindical, UGT i USOC.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article