Nova guia amb bones pràctiques adreçada als professionals que atenen famílies en situació de risc 

El document, elaborat per Fedaia, aporta coneixement sobre la tasca preventiva en els serveis d’atenció a infants i adolescents 


Fedaia ha publicat una nova guia que recull bones pràctiques adreçades als professionals que treballen als serveis d’intervenció amb famílies amb infància i adolescència que pateixen una situació de risc social. 

El document, en el qual es recullen 19 estàndards, vol contribuir a la sistematizació de les pràctiques socioeducatives i oferir un marc per a desenvolupar les intervencions de qualitat d’aquests serveis.

Segons indica Fedaia, en la nova guia s’insta als serveis a fer la seva tasca amb un treball cooperatiu amb tota la xarxa de recursos i serveis per al desenvolupament d’aquests infants i adolescents.

Així, el document aporta coneixements sobre les possibilitats que educadores socials i famílies facin un treball conjunt per donar solucions a les necessitats a través de l’acompanyament i amb l’objectiu que la parentalitat positiva sigui l’eix en les polítiques de prevenció.

En aquest sentit, es dona una sèrie de recomanacions per adaptar el sistema en aquesta línia, tant en la formació de les professionals com amb la creació de xarxes comunitàries que facin possible aquesta feina.

La guia és fruit d’un procés de recerca col·laborativa entre Fedaia, les professionals d’acció social i educativa que formen part de les entitats membres de la federació i d’ens locals, el Grup d’Investigació en Intervencions Socioeducatives en la Infància i la Joventut, GRISIJ, dirigit per la doctora Núria Fuentes. El document també compta amb el suport de la Universitat de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article