El Parlament aprova la llei de foment de l’associacionisme.

La mesura afavoreix la finestreta única i estableix una relació més propera amb les administracions


El Parlament de Catalunya ha aprovat el projecte de llei de foment de l’associacionisme que ajudarà a enfortir el seu creixement i a “incentivar la conscienciació social sobre els valors i principis”.

Entre altres qüestions, la mesura afavoreix la “simplificació administrativa”, una finestreta única que estableix una relació més propera amb les administracions, a més d’oferir “suport econòmic i financer” o la facilitació de l’ús i la gestió d’espais locals.

A més, la llei també contempla la creació de l’Agència Catalana de Foment de l’Associacionisme i l’Observatori de l’Associacionisme, i insta a les administracions a “promoure” les agrupacions amb “perspectiva feminista o creades per persones LGBTI”. 

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, present a la sessió, ha celebrat l’aprovació del projecte de llei i del seu “ampli consens”, i ha recordat que el llibre tercer del Codi Civil de Catalunya ja regula el dret d’associació dels ciutadans: “Forma part de les conquestes democràtiques de la consagració com un dret humà”, ha afegit. “Estem en el marc d’una conquesta democràtica”, ha definit.

En aquest sentit, Campuzano ha lloat la “capacitat del país d’assolir aliances”: “Un país fort és un país amb més societat civil organitzada, on es creen comunitats i vincles, on els ciutadans se sentin responsables del que és de tots, que entenguin que cap dels problemes que tenim plantejats com a país els resoldrem sols”, ha conclòs.

Les entitats celebren la llei 

La llei ha estat consensuada i enriquida amb les aportacions de diverses entitats catalanes, que han celebrat l’aprovació definitiva de la llei “després d’anys de molta feina”, han coincidit vàries.

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, per exemple ha recordat que han treballat durant mesos “per fer una llei més garantista, participativa, crítica i transformadora”. “Avui fem una passa endavant per reivindicar-nos i aconseguir-ho”, han apuntat. D’altra banda, la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge ha demanat al seu compte de Twitter que l’associacionisme català “segueixi guanyant reconeixement”. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article