Només el 25% de les víctimes de violència masclista el 2022 a Catalunya havia presentat denúncia

Al conjunt de l’Estat va haver-hi un feminicidi cada 7,5 dies


Només el 25% de les víctimes mortals de violència masclista a Catalunya durant l’any 2022 havia presentat prèviament denúncia contra el seu agressor. Així es desprèn de l’informe fet públic aquest dimarts per l’Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere del Consell General del Poder Judicial.

A escala estatal, quatre de cada deu dones assassinades havia denunciat prèviament i el 75,5% encara convivia amb ell en el moment del crim. D’altra banda, l’any passat la taxa de feminicidis a Catalunya va situar-se en 2,4 per cada milió de dones de 15 anys o més. Es troba just en la mitjana espanyola (3,6) i suposa un descens de gairebé sis dècimes si s’observa l’evolució entre el 2003 i el 2022 (2,99).

Segons l’informe del CGPJ, l’any 2022 va haver-hi una víctima mortal per violència masclista cada 7,5 dies al conjunt d’Espanya, un total de 49 dones assassinades per les seves parelles o exparelles. De les 20 que havien presentat denúncia, 14 encara mantenien la convivència amb els seus agressors. A la llista de dones assassinades l’any passat cal sumar-hi dos menors d’edat víctimes de violència vicària. A més a més, 27 van quedar orfes.

Durant el mateix període, van registrar-se tres casos de “violència domèstica íntima”, dos homes i una dona assassinats per parelles o exparelles que eren dones.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article