Girona ofereix a les escoles una cadira de rodes tot terreny per a excursions al medi natural

A l’estiu es posarà a disposició dels casals municipals


L’Ajuntament de Girona ha comprat una cadira de rodes tot terreny i la posa a disposició de les escoles de la ciutat per fer excursions al medi natural, amb l’objectiu que l’alumnat amb mobilitat reduïda pugui gaudir de les sortides amb la resta de companys i tenint les mateixes oportunitats.

Es tracta d’una cadira de rodes tipus Joëlette, una tot terreny que només té una roda, i que suposarà per a les escoles un nou recurs per a garantir la inclusió de les persones amb mobilitat reduïda. Aquesta cadira està dissenyada perquè les persones amb discapacitat motriu puguin practicar senderisme amb l’ajuda de dues persones més.

La cadira compta amb dos braços, un arnès de pit, un reposacaps, dues empunyadures laterals i una bossa d’emmagatzematge. La cadira és apta per a infants i també adults. La idea és que amb aquesta cadira els alumnes amb mobilitat reduïda de les escoles gironines puguin participar en les excursions que tenen en el medi natural on, a causa dels camins que hi ha, no es pot fer servir la cadira convencional.

En els mesos d’estiu, l’ajuntament oferirà la cadira als casals municipals. També s’estudia cedir-la a entitats de la ciutat que la necessitin. Si hi ha una gran demanda de la cadira, el consistori es plantejarà comprar-ne una altra.

La cadira es guardarà al pavelló de Fontajau perquè està molt ben ubicat per a les sortides de descoberta de l’entorn proper al parc de les Ribes del Ter. A més, és un punt fàcil d’accés en autocar que permet aparcar i carregar-la en cas que la sortida sigui a fora de la ciutat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article