CGT denuncia que professors del programa Sensei han de fer formació fora d’horari i no cobren hores de codocència

El sindicat no descarta mobilitzacions i anima a organitzar-se davant de qualsevol “irregularitat”


La CGT Ensenyament denuncia que hi ha docents que formen part del programa de residència inicial Sensei que han de fer formacions fora del seu horari.

Segons testimonis recollits pel sindicat, hi ha diversos docents que han de fer formació a les tardes, fora de les hores que el professorat té assignades de permanència al centre precisament per a realitzar aquestes activitats formatives.

L’organització sindical alerta que les hores de formació contemplades pel programa de residència no són retribuïdes i exigeix al Departament d’Educació tant el compliment de l’horari com la retribució de tota l’atenció directa a l’alumnat.

La CGT no descarta mobilitzacions i anima el professorat Sensei a organitzar-se als seus centres per denunciar qualsevol “irregularitat” i aconseguir millores laborals.  

Fonts sindicals apunten que moltes formacions estan calendaritzades entre les 17 i les 19 hores i critiquen que el professorat Sensei “no cobra tota l’atenció directa amb l’alumnat, ja que intenten classificar-la en la part de jornada no retribuïda de formació”.

A més, a més, alguns testimonis citats per la CGT lamenten que no cobren totes les hores de classe amb alumnes, en referència a les hores de codocència en què són més d’un docent a l’aula.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article