En marxa un nou programa per ajudar a la integració de famílies nouvingudes a la Selva

La proposta d’ECCIT ofereix cursos de català, activitats lúdiques i la interacció amb centres educatius per generar confiança


L'entitat gironina ECCIT posa en marxa el programa Impulsa que pretén ajudar a la integració de les famílies nouvingudes en diverses poblacions de la Selva. Es tracta d'una iniciativa que proposa, entre d'altres, formació en llengua catalana a través d'un curs de 20 hores, per tal de proporcionar a les persones migrades les eines lingüístiques bàsiques per poder-se comunicar amb la resta de la ciutadania. A més, però, es faran activitats lúdiques amb les famílies per tal de promocionar la interculturalitat amb la resta de la comunitat. La idea també és poder donar eines als docents dels centres que treballin amb una gran quantitat d'alumnes d'origen migrant i que es pugui conèixer les arrels d'aquests alumnes.

Una de les activitats previstes també incumbeix la resta de l’alumnat que no és d’origen migrant. La voluntat és formar-los a través d’un cicle anomenat ‘Realitats d’Immigració i objectius ODS’. Des d’ECCIT assenyalen que el que es vol és bastir “ponts per a la comprensió i la convivència entre la comunitat magrebina i musulmana en general i la comunitat local autòctona de la comarca de La Selva”.

Aquest projecte compta amb el suport del Pla de millora d’oportunitats educatives (PMOE – PROA+) i el Departament d’Igualtat i Feminismes.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article