El 2023 es van gestionar prop de 104.000 expedients de renda garantida de ciutadania

Drets Socials comença els contactes amb l’Estat per al traspàs de la gestió de l’ingrés mínim vital


La Generalitat va gestionar prop de 104.000 expedients de renda garantida de ciutadania (RGC) el 2023, que corresponen a més de 161.000 beneficiaris (un 56% dones i un 44% homes), segons dades del Departament de Drets Socials. Del total, el 72% pertanyen a la demarcació de Barcelona, un 13% a la de Tarragona, un 10% a Girona i un 5% a la de Lleida.

L’any passat es van aprovar més de 12.000 noves prestacions d’aquest tipus. La despesa durant el 2023 ha estat de 531,81 milions d’euros, un import lleugerament superior al de l’any anterior. Durant el 2023 es van fer 45.969 accions de polítiques actives a les oficines de treball del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i 2.314 famílies van sortir del programa de la renda garantida perquè van trobar feina.

Les dades es van explicar en la Comissió de Govern de la renda garantida de ciutadania, presidida pel conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, durant la qual també es va adonar dels contactes que la Generalitat ha iniciat amb l’Estat espanyol per concretar el trasllat de la gestió de l’ingrés mínim vital (IMV).

Cal recordar que el Consell de Ministres va aprovar a finals d’any la modificació de la llei que regula aquesta prestació per tal que la Generalitat la pugui gestionar de manera integral amb la renda garantida de ciutadania. Drets Socials treballa amb els departaments de Presidència i Treball per tal que tots dos ajuts es puguin gestionar en una finestreta única.

Durant la Comissió també es va explicar que el gener i el febrer es faran catorze sessions presencials en diferents seus territorials amb les Àrees Bàsiques de Serveis Socials (ABSS) i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per millorar, des de la proximitat, l’atenció als beneficiaris d’aquestes dues prestacions.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article