Un mural de grans dimensions visibilitza les dones transformadores del Pla d’Urgell

La iniciativa s’emmarca en un projecte per reconèixer la tasca femenina a l’hora de transformar el territori


Visibilitzar les dones que estan al capdavant del projecte ‘Lleida, terra de dones transformadores’. Aquest és l’objectiu del mural de grans dimensions que des d’aquest dissabte decora la façana de la Cooperativa de Sant Roc del Palau d’Anglesola (Pla d’Urgell), format per fotografies de la vintena de dones que l’1 de desembre passat van participar en la posada en marxa al territori del projecte de transformació feminista de l’entorn rural.

Es tracta d’una iniciativa que busca posar cara a les dones transformadores de l’espai rural de les sis comarques de Ponent que, amb la seva acció quotidiana, plantegen i generen canvis en l’entorn, hi detecten mancances i actuen per a superar-les, buscant tenir-hi un impacte en diversos àmbits, sigui social, cultural, econòmic o artístic, entre d’altres.

La delegada del Govern, Montse Bergés, ha recordat que la iniciativa “posa en valor l’agenda rural i la transformació feminista” i permet visibilitzar els projectes personals de les dones que “ajuden a transformar econòmicament les terres de Lleida”. Per la seva banda, l’alcalde del Palau d’Anglesola, Francesc Balcells, ha animat les poblacions lleidatanes a participar en el projecte.

En concret, Balcells n’ha destacat “l’efecte d’empoderament que té per a les dones”. De fet, ha explicat que el grup del Pla d’Urgell s’ha “cohesionat i fins i tot han fet una cançó”, que s’estrenarà el 8 de març amb motiu del Dia de les Dones.

La col·locació d’aquest muntatge efímer, que fa cinc metres d’alçada i sis d’amplada i està elaborat amb material reciclable, s’ha fet aquest dissabte al migdia en un acte obert a la població.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article