La UE inclou el matrimoni forçat, la gestació subrogada i l’adopció il·legal en la norma contra l’explotació

Els tres delictes es castigaran amb un màxim de deu anys de presó


El Consell de la UE i el Parlament Europeu han tancat un acord polític per incloure el matrimoni forçat, l’adopció il·legal i la gestació subrogada en la llista de delictes penalitzats sota la norma contra el tràfic d’éssers humans.

En la revisió de la directiva per prevenir i combatre el tràfic d’éssers humans, que no s’actualitzava des del 2011, ambdós colegisladors aposten també per ampliar l’àmbit d’actuació de les forces de seguretat per desmantellar organitzacions criminals i per millorar l’atenció a les víctimes d’explotació. El pacte també inclou càstigs per a companyies condemnades per tràfic d’éssers humans, per exemple amb l’exclusió a l’accés d’ajudes.

Pel que fa a la gestació subrogada, l’explotació fa referència a la coacció o engany a dones perquè ho facin. “Avui som més a prop de posar fi a aquesta forma de barbàrie”, ha apuntat una de les ponents, Eugenia Rodríguez Palop.

Ara, aquests nous tres nous tipus d’explotació recollits en la norma seran castigats amb un màxim d’almenys cinc anys de presó i d’almenys deu en cas d’explotació agreujada. Entre els casos aUEgreujats, la revisió ha inclòs una nova circumstància que és que els responsables del tràfic d’éssers humans hagin facilitat o difós imatges o vídeos de caràcter sexual que inclogui la víctima.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article