El Ministeri d’Igualtat anuncia una proposició de llei per prohibir els prostíbuls

Ana Redondo reclama una “alternativa” per a les prop de 60.000 dones en aquesta situació


Ana Redondo ha anunciat aquest dijous que el govern espanyol presentarà pròximament una proposició de llei per penalitzar les “terceries locatives”, figura jurídica que fa referència al lucre obtingut per la persona o societat que proporciona un indret per exercir la prostitució. La ministra d’Igualtat ha recordat que la proposta ja havia sorgit en la legislatura anterior, i ha afirmat que ara es tira endavant com a “primer pas, no definitiu, però sí important” d’un full de ruta que té com a objectiu final l’abolició de la prostitució. “Com a socialista que soc no els negaré que l’abolicionisme és un fi”, ha assegurat la ministra davant la Comissió d’Igualtat del Congrés dels Diputats.

Redondo ha recordat que altres països ja han pres aquesta mesura i ha demanat “una majoria àmplia” per poder-la tirar endavant a l’Estat espanyol i “un debat social intens, rigorós i profund”, ha dit.

També ha subratllat que per poder-ho fer és necessària una alternativa per a les prop de 60.000 dones en situació de prostitució que hi ha a l’estat, moltes d’elles migrades i que necessiten una solució econòmica, habitacional i ocupacional. En aquest context, la ministra ha demanat treballar mesures que “permetin donar una alternativa de vida digna i justa” a les dones que es troben en aquesta situació. “Però, fins que arribem a aquest moment, ens comprometem a incloure al Codi Penal les terceries locatives i prohibir-les”, ha reblat.

Diverses entitats arreu de l’estat es posicionen en contra de les polítiques abolicionistes, com La Plataforma CEDAW Catalunya, formada per 12 entitats que treballen pels drets de les dones. Aquesta, a través de l’Informe Ombra, assegura que les polítiques abolicionistes no han funcionat als països on s’han aplicat. Més enllà del debat que existeix a la societat entorn de la regularització o l’abolició del treball sexual, l’organització assenyala que “la criminalització i penalització no demostra la disminució dels casos de tràfic, i, fins i tot, provoca l’augment de l’estigma i la violència exercida —institucional, sexual, física, psicològica, legislativa, etc.— cap al col·lectiu”, afirmen.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article