La Generalitat reclama al Govern espanyol la constitució d’un grup de treball per atendre els joves migrats sols

Aposta per la creació d’una renda per a l’emancipació juvenil i demana més fons per donar l’atenció necessària al col·lectiu


La secretària d’Infància, Adolescència i Joventut de la Generalitat, Núria Valls i Carol, ha reclamat al Govern espanyol la constitució urgent d’un grup de treball que serviria per treballar en polítiques de coordinació, planificació, informació i fons per donar l’atenció necessària als joves migrats sols. 

El grup estaria format per representants del Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions; el Ministeri de Joventut i Infància, i representants de totes les comunitats autònomes. Valls ha fet proposta aquest dilluns en la conferència sectorial d’Infància i Adolescència, a Madrid, en la qual ha demanat també la creació d’una renda d’emancipació juvenil i ha donat ple suport a una renda universal per a la criança.

Per la seva banda, la ministra de Joventut i Infància, Sira Rego, s’ha compromès a crear el grup de treball per atendre aquest col·lectiu el més aviat possible, així com a parlar amb el Ministeri d’Inclusió i també amb Europa per aconseguir més fons, després que des de Catalunya i la resta de comunitats s’insistís que els diners que l’Estat espanyol preveu destinar a atendre aquests joves són insuficients.

Un altre punt que s’ha tractat durant la reunió ha estat la renda universal a la criança, una proposta que comparteix la Generalitat i en la qual la ministra Rego ha dit que hi estan treballant. Així mateix, Valls ha proposat la creació d’una renda per a l’emancipació juvenil, una idea que, afirma l’executiu català, ha comptat amb el suport de la resta d’assistents. Segons aquest, la ministra s’ha compromès a estudiar-la.

Rego ha subratllat que la proposta d’augmentar en 15 milions la partida dedicada als menors d’edat migrants sols s’emmarca dins dels quatre eixos que busquen garantir el seu benestar, un dels quals és posar en marxa un pla integral que inclogui mesures socials, econòmiques i culturals per a les persones migrants en col·laboració amb les comunitats autònomes.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article