L’Indicador de Renda de Suficiència pujarà al 5,4%, 755,81 euros mensuals

La mesura ha estat pactada entre el Govern i CCOO i UGT


El Govern augmentarà la pujada de l’Indicador de Renda de Suficiència Garantida (IRSC) fins el 5,4%. D’aquesta manera l’IRSC se situarà en els 755,81 euros mensuals i 9.069,83 euros anuals. 

La mesuara ha estat pactada entre l’executiu català i CCOO i UGT en la reunió de la Comissió de Seguiment del Consell del Diàleg Social que s’ha celebrat aquest dilluns. La Generalitat, les organitzacions empresarials i els sindicats ja van signar el passat mes de desembre un increment del 4% en el marc de l’acord per a l’impuls dels pressupostos per al 2024.

La previsió és que la mesura s’aprovi a la comissió executiva de la setmana vinent i que pugui aplicar-se amb caràcter retroactiu des de l’1 de gener de 2024.

CCOO i UGT han valorat positivament la mesura i han recordat que l’IRSC és l’índex de referència per valorar la situació de necessitat de les persones i, per tant, condiciona tant l’accés a diverses prestacions socials com la quantia d’aquestes. 

Han considerat que l’augment permetrà que famílies que percebien l’ajuda però no podien arribar a finals de mes ara puguin fer-ho. Alhora, han indicat que facilitarà que més persones que es troben per sota el llindar de la pobresa puguin optar a rebre aquesta prestació. 

Així mateix, UGT i CCOO han instat el Govern a continuar avançant en l’àmbit del Diàleg Social per acordar mesures que pal·liïn les situacions de pobresa i vulnerabilitat a Catalunya.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article