Els professionals sanitaris reclamem que se’ls reconegui amb la categoria A1

Avisen que per obtenir el títol ara cal cursar una llicenciatura i demanen una revisió adaptada “a la realitat actual”


Els col·legis professionals que representen a dietistes, nutricionistes, fisioterapeutes, podòlegs, logopedes, i òptics-optometristes han reclamat que Sanitat els inclogui en el procés de revisió dels grups de classificació professional del personal sanitari per tal que aquest s’adapti “a la realitat actual”.

En un comunicat, els professionals han recordat que des de fa temps cal una llicenciatura per poder desenvolupar aquestes feines i han exigit que se’ls reconegui en la categoria professional A1. La petició arriba després de la reunió que el conseller de Salut, Manel Balcells i la ministra de Sanitat, Mònica García, van mantenir el 2 de febrer en què van acordar iniciar els tràmits per modificar l’estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut.

Els professionals sanitaris afectats han reconegut que anteriorment aquests col·legis professionals cursaven estudis de diplomatura amb durada de tres anys, però han remarcat que fa una dècada que els estudis van allargar-se a quatre anys i van adquirir el grau de llicenciatura.  

“Aquesta equiparació en els estudis universitaris no s’ha traslladat a les categories professionals, de forma que aquests sanitaris continuem essent A2, el nivell que correspon als estudis de diplomatura”, han lamentat.

Així, han recordat que actuen en l’àmbit clínic i comunitari, en la investigació i en la docència, entre molts d’altres, i han avisat que aquesta qualificació no només és un dret, sinó que és quelcom necessari per a posar en valor la feina que fan.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Montse Barcelona
1.

Els professionals del Treball Social tambe reclamem el nivel A1 , fa anys que no som diplomats/des pero el Dep de Salut ho ignora

  • 0
  • 0

Comenta aquest article