Interior prohibeix que els antiavortistes es concentrin a les portes dels centres d’interrupció de l’embaràs

La resolució determina que les concentracions s’hauran de fer a una distància suficient


El Departament d’Interior ha emès un resolució que prohibeix als grups antiavortistes concentrar-se a les portes dels centres d’interrupció voluntària de l’embaràs a Catalunya, segons ha avançat l’Ara.

La resolució, aprovada aquest dissabte, determina que les concentracions s’hauran de fer a una distància suficient dels centres que garanteixi el compliment de determinades condicions. D’una banda, que els concentrats no puguin exercir control visual sobre les persones que accedeixen als centres i, de l’altra, que la concentració, així com les pancartes, cartells o proclames, no siguin visibles ni audibles des dels accessos als centres.

La directora general d’Administració de la Seguretat, Sonia Andolz, ha explicat a les xarxes que el dret i les garanties per poder avortar lliurement i de forma segura i el dret del personal tècnic i sanitari que treballa en els centres, s’han de protegir conjuntament amb el dret dels col·lectius antiavortistes a manifestar-se en contra.

Ha afegit però que el dret de reunió i manifestació té “algunes limitacions”. En aquest sentit, ha dit que la resolució ha volgut plasmar allò que diuen l’Organització de les Nacions Unides (ONU), l’Organització Mundial de la Salut (OMS), els tribunals europeus i molta jurisprudència sobre les condicions i l’entorn necessaris per tal de garantir la salut sexual i reproductiva de les dones.

De la seva banda, la consellera de Feminismes, Tània Verge, ha defensat també la mesura per garantir els drets de les dones i dels professionals dels centres mèdics.

Segons explica a l’Ara la consellera, aquesta decisió va sobretot dirigida a l’associació 40 dies per la Vida, una entitat religiosa que va néixer als Estats Units i que s’ha expandit. En aquest context, freqüentaven centres mèdics també de Catalunya i haurien increpat les dones que hi anaven en el marc d’una campanya que finalitza al març. Segons el seu perfil a les xarxes, els impulsors de la campanya tenien tres punts de protesta a Barcelona, tot i que en les convocatòries parlen de “resar per la fi de l’avortament”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article