Les persones amb menor nivell educatiu i menys recursos tenen més risc de patir regles intenses

Un estudi ha analitzat dades de prop de 20.000 persones que menstruen d’entre 18 i 25 anys


Un estudi liderat per l’IDIAPJGol ha conclòs que les persones amb baix nivell d’estudis, menys recursos econòmics i una pitjor percepció de la pròpia salut tenen més probabilitat de referir sagnat abundant i dolor durant la regla. El treball ha analitzat dades de prop de 20.000 dones i altres persones que menstruen, d’entre 18 i 55 anys, que resideixen a l’Estat. L’objectiu ha estat entendre com els patrons menstruals poden diferir segons diversos factors de desigualtat social i com afecten els factors d’estrès social en la menstruació. L’equip responsable de la recerca ha reclamat més formació i recursos per als professionals de la salut per abordar aquesta qüestió d’acord amb les desigualtats socials.

Les autores de l’estudi han detectat que les persones que es dediquen a fer activitats relacionades amb la cura informal també tenen més probabilitats de patir un flux menstrual més elevat i de tenir regles més llargues. Han assegurat que aquest resultat és coherent amb l’evidència d’altres estudis que relacionen les cures informals amb un pitjor estat de salut.

La recerca ha identificat, a més, que el fet de dedicar-se a cuidar altres persones és un factor protector davant del dolor moderat i intens i de l’aparició de símptomes premenstruals. Segons les investigadores, aquesta troballa es podria explicar per l’edat de les dones que han participat a l’estudi dedicades a la cura informal i pels reptes que suposa la identificació i la validació de les seves experiències de malestar, especialment quan assumeixen tasques de cura.

En qualsevol cas, han apuntat que caldran noves investigacions amb perspectiva de gènere que abordin les complexes interseccions entre el treball de la cura i la salut menstrual. En aquesta línia, la investigadora principal, Laura Medina-Perucha, de la Unitat Transversal de la Recerca de l’IDIAPJGol, ha considerat que “les inequitats menstruals s’haurien d’abordar en les polítiques públiques i considerar la salut menstrual com un problema de salut pública”, alerta.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article