La 12a edició dels Premis d’Acció Social Maria Figueras i Mercè Bañeras reconeixen la innovació i l’emprenedoria social

La convocatòria per presentar candidatures al guardó organitzat per Plataforma Educativa romandrà oberta fins al 28 de març


Els Premis d’Acció Social Maria Figueras i Mercè Bañeras arriben a la seva 12a edició per continuar reconeixent la tasca de persones, entitats, serveis i projectes que des de l’acció social contribueixin a millorar la qualitat de vida de les persones a Catalunya. La convocatòria per presentar candidatures romandrà oberta fins al 28 de març i el veredicte es farà públic durant un acte que se celebrarà el 23 d’abril. Els guardons són una iniciativa de Plataforma Educativa.

Les iniciatives que es vulguin presentar als premis ho poden fer a través de dues categories. Per una banda, hi ha la categoria d’innovació social, la qual està oberta a totes aquelles persones que han ideat una acció de desenvolupament social, a través d’un canvi original en la prestació d’un servei o en la producció d’un bé que aconsegueix millorar una o més situacions de pobresa, marginalitat, discriminació, exclusió o risc social i que té potencial de ser reproduïble.  

La categoria d’innovació social està adreçada, especialment, a guardonar aquells projectes que estan en procés de dur-se a terme o bé són projectes just acabats d’arrencar i que, conseqüentment, necessiten una ajuda per tirar endavant. La proposta guanyadora rebrà un premi econòmic de 3.000 euros per ajudar-la a tirar endavant o consolidar-la. 

Per altra banda, la categoria d’emprenedoria social reconeix iniciatives, projectes i serveis consolidats, ja sigui d’una organització social sense afany de lucre o una persona particular, que han destacat i destaquen per la seva acció de transformació social i que han millorat i milloren les vides de les persones que atenen i la societat en general. El procés de presentació de candidatures es realitzarà a través d’un procés participatiu entre les persones treballadores de les entitats del Grup Plataforma Educativa. La proposta guanyadora rebrà un premi econòmic de 2.000 euros. 

Com participar-hi?

El procés de presentació de candidatures als Premis d’Acció Social Maria Figueras i Mercè Bañeras es fa a través de dos passos. Primer, s’ha d’omplir un formulari que es troba a la pàgina web dels premis. Després, s’ha d’enviar el projecte a través del correu [email protected]

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article