Un centenar d’activistes es concentren al Raval per aturar un macrodesnonament 

Hi havia tres llançaments previstos a un bloc d’un fons voltor, però un d’ells s’ha suspès en complir els requisits de vulnerabilitat


Més d’un centenar d’activistes prohabitatge s’estan concentrant aquest matí al Raval de Barcelona per aturar un macrodesnonament al barri que implica a tres habitatges propietat de fons voltors, i en els quals viuen militants del Sindicat d’Habitatge del Raval. Els activistes estan denunciant a través de les xarxes socials el gran macrodispostiu dels mossos d’esquadra per fer-los front i acabar executant el desnonament.

Aquests, però, resisteixen davant la porta del bloc que es vol desnonar, malgrat denúncies de “violència i repressió” per part de la policia. De fet, segons apunten des del Sindicat d’Habitatge del Raval, 

En concret, aquest dimecres, hi havia ordre de llançament per tres habitatges a un mateix bloc en el qual viuen una desena de persones, al número 106 del carrer del Carme. Finalment, un dels tres llançaments ha estat suspès en aplicació de la moratòria de desnonaments per casos de vulnerabilitat. Es tracta d’una família monoparental formada per àvia, mare i dos nets, segons han apuntat fonts de l’Ajuntament de Barcelona.

Els altres dos llançaments continuen en procés, i els mossos d’esquadra han desplegat un gran macrodispositiu per executar els desnonaments, el que està provocant una forta tensió entre la policia i els activistes pel dret a l’habitatge, els quals des de primera hora del matí han convocat suport ciutadà per aturar els desnonaments d’aquest bloc, propietat del fons voltors Cerberus, en concret d’Optimum Re Spain Socimi S.A.

 

L’Ajuntament de Barcelona ha informat que ha atès les famílies afectades des de l’Oficina d’Habitatge i el servei d’intervenció en processos de pèrdua de l’habitatge (SIPHO). En el cas del desnonament suspès, el consistori va fer acompanyament per fer els tràmits per optar a un habitatge social a través de la Mesa d’Emergència, de qui la família té informe favorable des del gener del 2024. Així, està a l’espera que se li adjudiqui un habitatge social.

En aquest cas, expliquen les mateixes fonts, també s’ha fet un requeriment per obtenir el lloguer social a què està obligat la propietat però aquesta l’ha rebutjat. A partir d’ara s’obriran diligències per si això és constitutiu d’infracció i sanció.

En els altres dos casos, dos homes joves sols que viuen als altres dos pisos, el consistori ha ofert atenció social i mediació. Els dos expedients s’han portat a valoració de la Mesa d’Emergència però s’ha valorat que no compleixen els requisits. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article