La Generalitat creu que la regulació estatal dels lloguers no baixaran els preus a Catalunya

Lamenten que l’Estat s’hagi desmarcat de l’índex de preus que defensava el Govern


La consellera de Territori, Ester Capella, ha lamentat aquest dilluns que el Govern espanyol finalment opti per aplicar un índex de preus del lloguer “homogeni” a tot l’Estat i es desmarqui de la fórmula catalana.

“No farà baixar els preus a Catalunya”, ha avisat en roda de premsa després de reunir-se d’urgència a Madrid amb la ministra d’Habitatge del Govern espanyol, Isabel Rodríguez.

El Govern volia que l’índex català se sobreposés a l’estatal, fórmula que, segons Capella, permetria frenar els preus del lloguer i facilitar-ne una baixada. “Són compatibles les dues metodologies. L’índex català està testat i va donar resultats i és el que permet baixar el preu del lloguer”, ha dit Capella. 

Per a la Generalitat, aquesta opció és legal i robusta. “Continuaré batallant”, ha avisat Capella abans de recordar que encara hi ha dies al mes de febrer per arribar a un acord.

“Hem estat treballant fins al darrer moment per tenir un sistema d’índex que fos robust i que l’acord al qual vam arribar al mes de gener es materialitzés. Divendres el ministeri va decidir que havíem arribat al cap del carrer, però no dono mai cap batalla per perduda”, ha afirmat.

Pel Govern, els principals problemes de la fórmula estatal és que incorpora un ventall de preus obert —amb màxim i mínims— i que utilitza una fórmula uniforme per tots els territoris de l’Estat. Segons Capella, si finalment s’aplica l’índex estatal, els preus del lloguer no baixaran a bona part dels 140 municipis catalans declarats com a “tensos”.

Per part del Govern espanyol, defensen la seva aposta per instaurar un índex “homogeni” per tot Espanya que s’haurà de complementar amb les polítiques engegades per les diferents administracions per millorar l’accés a l’habitatge. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article