Desnonen tres generacions de dones a les portes del 8M a Barcelona: “Hem normalitzat que hagis de marxar de casa”

Mare, filla i neta lliuren les claus davant “la pressió de la propietat”, denuncia el Sindicat d’Habitatge del Raval


La Luisa, juntament amb la seva filla i la seva neta de quatre anys, han sigut desnonades del pis on vivien, a l’avinguda Paral·lel, 134, aquest dijous a la nit: “Hem normalitzat que hagis de marxar de casa”. Així ho ha expressat la portaveu del Sindicat d’Habitatge del Raval, Joana Sales, que ha detallat que la família ocupava el domicili des de feia quatre anys i per “la pressió de la propietat es va veure obligada a lliurar les claus”.

Sales ha explicat que era el tercer intent d’expulsió del pis, “una maniobra de maltractament psicològic” del titular, el fons d’inversió Cerberus, segons ha denunciat.

La manera de fer fora de l’habitatge la família de la Luisa és un “desnonament extrajudicial o invisible i que pateix la classe treballadora de la societat”, ha dit la portaveu del Sindicat d’Habitatge del Raval. A la vegada, ha carregat contra “la dinàmica de posposar desnonaments, que suposa molt de desgast”; una pràctica, ha subratllat Sales, que utilitzen aquest tipus de fons.

La portaveu del sindicat ha recordat que era el tercer intent de desnonament, poc més de quatre mesos després del darrer i uns dos anys després del primer avís. Sales ha precisat que gràcies als recursos presentats per l’organització, apel·lant al decret llei de la pandèmia pel qual no es podien executar desnonaments a famílies vulnerables, es va permetre que la família pogués viure quatre anys al pis. “Al final, arriba un punt que cedeixes i acabes entregant les claus”, ha lamentat.

 

L’alternativa: quatre anys a la mesa d’emergència

Segons ha concretat Sales, la Luisa està a la mesa d’emergència perquè se li adjudiqui un pis, però li tocarà “esperar quatre anys”, ha calculat, i mentrestant pot ser que visqui entre pensions i hostals.

Sales ha explicat que la Luisa “està molt malament, molt ansiosa”, i que tot plegat és fruit “del sistema en el qual es viu i als límits que arriba”. “Són situacions molt dures. Tota la societat ha normalitzat que hi hagi desnonaments, s’hagi de marxar de casa, que hi hagi pisos buits i segueixi l’explotació a la feina. No és normal”, ha lamentat.

Aquest matí, la Luisa ha participat, juntament amb gairebé un centenar de persones, en una concentració per aturar el desnonament de l’Omar, al carrer Robadors del Raval. Entre totes han aconseguit defensar la casa de l’Omar i aturar el desnonament.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article