El Sindicat de Llogateres acusa el Govern espanyol d’endarrerir la publicació de l’índex per afavorir la patronal immobiliària

L’entitat considera que es torna a “decebre” els centenars de llogateres que sostenen la pressió d’immobiliàries


El Sindicat de Llogateres ha acusat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de “trair la confiança” dels llogaters després d’endarrerir la publicació dels índex de referència i ha acusat l’executiu espanyol de fer-ho intencionadament per beneficiar la patronal immobiliària. En un comunicat, l’entitat ha lamentat que la notícia d’ajornar com a mínim fins divendres la publicació dels índex al BOE torna a “decebre a centenars de llargs llogateres que fa setmanes que sostenen la pressió d’immobiliàries i rendistes en plena negociació pels seus contractes”. El Sindicat de Llogateres també ha animat els llogaters a “exigir” les rebaixes del lloguer.

El Ministeri d’Habitatge havia de publicar aquest dimarts l’índex de referència dels preus de lloguer, que també ha de permetre a Catalunya començar a aplicar-los, després de ser l’única comunitat que ho ha sol·licitat, però fonts del govern espanyol han anunciat que ho endarrereix 24 hores per resoldre els dubtes de ciutadans i institucions, i que la nova data prevista per a la seva publicació al BOE és a partir d’aquest divendres.

El Sindicat de Llogateres ha recordat que l’entrada en vigor de la regulació dels lloguers, que afecta 140 municipis on viu el 80% de la població catalana, ja s’havia endarrerit al mes de febrer, nou mesos després de l’aprovació de la Llei de l’habitatge, i cinc mesos més tard que la Generalitat enllestís la declaració de les àrees tenses.

“Un pas ferm”

Posteriorment, en un acte organitzat juntament amb altres sindicats d’habitatge i organitzacions polítiques, i al qual segons els organitzadors han assistit més de 300 persones, el portaveu del Sindicat de Llogateres, Enric Aragonès, ha considerat que l’entrada en vigor de la regulació dels lloguers aquest divendres significa “un pas ferm en la defensa dels drets dels llogaters”.

“Tenim un pla per abaixar els lloguers i sabem que només ho aconseguirem a través de la lluita sindical i organitzada”, ha assegurat Aragonès. Posteriorment, ha fet una crida als llogaters perquè “es plantin” davant les pressions d’immobiliàries i rendistes i no acceptin cap pujada de lloguers.

Alhora, ha anunciat que l’entitat es proposa anar activament a avisar a centenars de llogaters a Catalunya, inquilins dels mateixos grans propietaris, perquè conjuntament exigeixin baixades de preus: “Anirem a picar la porta dels llogaters per després anar a buscar els rendistes”, ha assegurat.

Finalment, el Sindicat de Llogateres ha anunciat que, juntament amb organitzacions i sindicats de tot Catalunya, desplegarà una campanya informativa i organitzativa a finques de propietat vertical i a desenes de municipis catalans, per aconseguir el propòsit d’abaixar els lloguers.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article