25 joves participen en un projecte artístic de sensibilització sobre el VIH

Són membres del Centre Educatiu de Justícia Juvenil L'Alzina de justícia juvenil


L'obra col·lectiva és fruit del projecte Espais Íntims. Parlem de Sida, dut a terme amb la col·laboració de la Fundació Arts Aids. La finalitat del projecte és que els joves interns s'interroguin sobre el tema de la SIDA i vinculin aquesta reflexió amb la seva pròpia vivència de manera que el mateix procés creatiu afavoreixi la presa de consciència individual pel que fa al VIH.

Per arribar a la instal·lació final, els menors infractors han treballat individualment i també en grup, a partir d'una metodologia activa i participativa, fent servir diferents llenguatges artístics contemporanis.

Els joves interns que han participat en aquesta acció de sensibilització i prevenció, que s'ha desenvolupat en quatre sessions, han començat a treballar a partir del concepte d'intimitat, mentre desconeixien el nom del projecte fins al final. Mitjançant l'ús de la paraula i de diferents materials i objectes també han reflexionat sobre les nocions de risc i plaer, entre altres.  

Cristina Calderón i José Luis Paulete són artistes residents a Experimentemamb l'Art, centre de creació artística i exposicions del barri de Gràcia de  Barcelona format per persones vinculades al món de l'art i l'educació. Els artistes han col·laborat en la iniciativa mitjançant l'aportació d'una obra i amb la seva participació en les sessions amb el grup de joves.


Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article