Creen una unitat per reduir les llistes de valoració de discapacitat i dependència a l’Alt Penedès

Es preveu fer 5.500 diagnòstics en un any i s’evitaran els desplaçaments dels pacients a altres municipis


El Departament de Drets Socials i el Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i el Garraf (CSAPG) han posat en marxa una nova Unitat de Valoració de la Dispacaitat i Dependència ubicada a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, a Vilafranca.

La unitat, en marxa des del desembre, s’ha presentat oficialment aquest dilluns amb el compromís de Drets Socials de destinar-hi prop de 439.000 euros per reduir les llistes d’espera.

Amb aquesta inversió, s’engloba la contractació de quatre professionals amb previsió de fer 2.300 valoracions de discapacitat a l’Alt Penedès durant aquest 2024, així com 2.200 de dependència. Amb la nova unitat, els pacients d’aquesta comarca ja no s’hauran de desplaçar a Igualada o Vilanova i la Geltrú.

El conveni de col·laboració inclou també la participació en el circuit per a la detecció de possibles maltractaments a la gent gran durant l’acte de valoració del grau de dependència. Aquest circuit es va posar en marxa el mes de juliol de 2017 i se segueix en les peticions de la valoració de la dependència de persones a partir dels 65 anys que visquin al seu domicili.

L’objectiu és detectar si la persona està patint algun tipus de maltractament i, en cas que així sigui, fer arribar la informació als serveis socials bàsics i als serveis de Salut per tal que posin en marxa una actuació conjunta per tractar el cas.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article