Potenciar la recerca en càncer a través de la lectura: comença la campanya ‘Girem el Full!’

La iniciativa anima a participar afegint ressenyes de llibres, les quals es convertiran en recursos per a investigació


El Gremi de Llibreters de Catalunya, la Fundació Collserola i l’Hospital Clínic Barcelona-IDIBAPS posen en marxa ‘Girem Full!’, una campanya per recaptar fons per a la recerca en immunoteràpia contra el càncer a través del foment de la lectura. Els impulsors animen a tothom a afegir la seva ressenya d’un llibre, la qual es convertirà en hores d’investigació a través de col·laboradors que aporten recursos econòmics.

La campanya, que s’enceta el 21 de març i durarà fins al 23 d’abril, compta amb el suport de “padrins de lectura” que se sumen a col·laborar econòmicament. Per cada ressenya d’un llibre que arribi es donaran 20 euros per convertir-la en hores de recerca. El repte és arribar a 1.000 hores d’investigació. 

Les ressenyes es poden fer arribar o bé a través del web de ‘Girem Full!’ o dipositar, després d’aconseguir el punt de llibre gratuït a una llibreria adherida a la campanya, a les bústies físiques que hi haurà al hall del Clínic o en aquestes llibreries. D’altra banda, també es pot col·laborar fent un donatiu o organitzant una iniciativa solidària per a recaptar fons.

Impulsar la recerca per a la prevenció, diagnòstic i tractament del càncer 

‘Girem Full!’ impulsa el Projecte ARI i, amb aquest, la recerca de nous tractaments en immunoteràpia contra el càncer que es desenvolupen al campus Clínic, per fer-los accessibles a tothom a través de la sanitat pública. 

La immunoteràpia cel·lular és una de les principals línies de recerca del Clínic Barcelona-IDIBAPS i té amb l’objectiu de desenvolupar nous tractaments que estiguin disponibles per tractar pacients amb diferents tipus de tumors sòlids o malalties hematològiques. D’altra banda, la recerca també se centra en millorar la funcionalitat dels CAR-T un cop arriben al tumor. 

“A través de la col·laboració sinèrgica entre socis estratègics i l’equip multidisciplinari del Campus Clínic, aconseguirem un futur on les teràpies cel·lulars personalitzades es converteixen en un eix central en el tractament del càncer”, assenyala Aleix Prat, director de l’Institut del Càncer i Malalties de la Sang del Clínic. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article