La PAHC de Sabadell denuncia que un veí de la ciutat s’ha suïcidat després que l’hagin desnonat

Titlla els fets “d’assassinat classista” i reclama que s’investigui l’actuació de la comitiva judicial i dels Mossos


La PAHC de Sabadell ha denunciat que un veí de ciutat, major de 70 anys, s’ha suïcidat després que l’hagin desnonat del pis on vivia des de feia 30 anys amb la seva parella.

Els fets van tenir lloc dimarts passat quan una comitiva judicial va acudir al domicili del matrimoni i li va comunicar que havia de marxar del pis, tal com ha avançat el diari Nació Digital. En veure que la dona tenia mobilitat reduïda, els funcionaris van requerir la presència dels Mossos. Segons l’organització pel dret a l’habitatge, l’home va sortir de l’immoble “en estat de shock” i va treure’s la vida en un parc proper. La PAHC considera que es tracta “d’un assassinat per violència classista” i ha demanat que s’investigui l’actuació de la comitiva i de la policia.

La PAHC ha explicat que la parella s’havia vist empesa a deixar de pagar el lloguer des de feia més d’un any per la situació econòmica que vivia: “Van preferir seguir pagant la resta de despeses, subministraments bàsics i menjar, abans d’abonar unes quotes de lloguer que no podien assumir”.

Alhora, ha afirmat que a la comunitat, l’Àlex era conegut perquè era un manetes que havia ajudat molts veïns en petites obres que havien hagut de fer a les seves llars. També ha indicat que s’encarregava de cuidar de la seva dona, que era dependent.

Fonts dels Mossos, han explicat que el desnonament va iniciar-se per odre judicial i que en un primer moment només va desplaçar-se a l’immoble la comitiva judicial. En accedir al pis, els funcionaris judicials van trobar la dona de la víctima estirada al llit i van comprovar que tenia problemes de mobilitat. Va ser llavors quan van alertar els Mossos que hi van enviar una dotació policial. També es va activar una ambulància que va traslladar la dona a un centre sanitari on es troba ingressada.

​La plataforma ha considerat que els fets es poden considerar “un assassinat perpetrat per tot l’entramat de qui creu que el dret a la propietat privada està per sobre de tenir una llar i viure-hi dignament”.  Per aquest motiu, ha reclamat que s’investigui “l’actuació de la comitiva judicial i dels agents de policia” i també “que l’Ajuntament de Sabadell es personi com a acusació” contra aquestes institucions “per temptativa de suïcidi envers l’home”.

Així mateix, ha reclamat al govern municipal que assumeixi els costos del funeral i que, juntament amb la Generalitat, assegurin que la dona sigui reallotjada en un espai digne “amb suport psicològic i econòmic”. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article