Els educadors socials exigeixen més recursos educatius i de personal per combatre la inseguretat als centres penitenciaris

El CEESC demana que s’incorporin més educadors i es revisin els rols dels professionals a les presons


El Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) ha demanat al Govern que revisi els procediments i actuacions als centres penitenciaris davant de l’augment d’agressions i violència.

Així ho han defensat en un comunicat, des d’on ha posat en valor el model de reinserció dels interns i han demanat més eines i recursos per poder dur-lo a terme, així com una intervenció que s’adapti als nous perfils de les persones internes i a l’augment de trastorns en salut mental.

El CEESC ha traslladat el condol als familiars i amistats de la cuinera assassinada a la presó de Mas d’Enric al Catllar, i ha assegurat que la seva mort evidencia la necessitat d’abordar les condicions que contribueixen a la violència dins els centres penitenciaris.

L’entitat ha defensat l’impuls de la reinserció dels interns, però ha apuntat que per fer-ho calen eines i recursos, tant educatius com personals, així com una intervenció basada en processos d’acompanyament i transformació.

Per això, el CEESC ha exigit al Departament de Justícia que augmenti el nombre de educadors socials als centres penitenciaris i que repensi els rols dels diferents perfils professionals que treballen a les presons. “El treball a presons no s’entén si no és des del vincle i des d’una relació de seguretat entre professionals i persones internes”, apunten al comunicat.

En aquest sentit, l’entitat ha admès que l’horitzó del model penitenciari català ha de continuar tenint com a base la rehabilitació i incorporació dels interns a la comunitat a través del treball individual, ja que els estudis de reincidència apunten que vuit de cada deu excarcerats no han tornat a ingressar al centre penitenciari. Perquè sigui un model d’èxit, però, apunten que calen més recursos. Per això han exigit al Govern que incorpori més professionals de l’educació social, que han de ser “un pilar estratègic” en aquest procés.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article