CCOO acusa la patronal del sector de la gent gran d’haver malbarat “oportunitats reals” per a l’equiparació salarial

Després que el sector concertat i privat reclamés que s’igualin els sous amb les residències públiques


CCOO ha acusat la patronal del sector de la gent gran d’haver malbaratat “oportunitats reals” per a l’equiparació salarial. La formació surt així al pas del manifest que han presentat aquest dilluns les principals organitzacions empresarials i socials del sector en què reclamen que s’igualin els sous dels seus empleats amb els treballadors públics. CCOO lamenta “l’oportunisme i la gesticulació” de la patronal.

CCOO no està en contra de la reivindicació, però creu que les patronals han tingut ocasions per a avançar en l’equiparació en el marc de la negociació col·lectiva “i no ho han fet”. Per exemple recorda a la patronal que podia haver aplicat als salaris els increments successius de les tarifes que reben de la Generalitat, però que en canvi “no ho van fer ni el 2020, ni el 2021 i ni el 2022”. L’organització recorda, així mateix, que aquest increment només s’ha estat fent parcialment el 2023, “i només gràcies a la pressió sindical”. “També han intentar ser garrepes en l’aplicació del conveni i en les pujades que aquest inclou”, han denunciat.

A parer del sindicat la declaració es produeix en un moment “inadequat”, i es pregunta, en aquest sentit, per què no es va fer la reivindicació quan s’elaboraven els pressupostos de la Generalitat del 2021, 2022 i 2023. “Per què es planteja ara, quan justament és segur que no hi haurà pressupostos i estem davant unes eleccions?”, es pregunta CCOO. 

Per això el sindicat lamenta unes declaracions que considera “testimonials i oportunistes” i afegeix que, des del seu parer, l’homologació de condicions “no ha de ser exclusivament salarial, sinó que també ha de comprendre tots els altres drets socials i laborals”.

Manolo Fages, secretari de Polítiques públiques de CCOO de Catalunya, ha lamentat que el manifest és “una manera de les patronals de buscar complicitats i utilitzar els treballadors com a excusa per demanar increments de dotacions”.

250 milions addicionals

Cal recordar que aquest dilluns els agents socials i econòmics han demanat una inversió extraordinària de 250 milions d’euros al govern que surti de les eleccions del 12 de maig per equiparar els salaris dels professionals de les residències i els centres de dia amb places finançades públicament amb els salaris de les residències pròpies de la Generalitat.

El manifest proposa que els partits que es presenten a les eleccions del 12-M incorporin la demanda d’equiparació en els seus programes electorals i en el futur executiu.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article